F.A.Q.

Wat is het verschil tussen antistatische- en ESD folie?

Antistatische folie is behandeld met een zogenaamd anti-staticum en is daardoor niet, of zeer beperkt statisch oplaadbaar. Antistatische folie vormt daardoor geen bron van statische elektriciteit en kan dus veilig worden ingezet op werkplekken met elektronisch gevoelige componenten. Bovendien trekt antistatisch folie bijvoorbeeld geen stof aan.
Let wel: Antistatische folie geeft geen bescherming tegen statische ontladingen.

ESD folie vormt wel  een beschermende barrière tegen (ontladingen van) statische elektriciteit en wordt aangeduid met ESD-shielding of ESD-veilig. De aanduiding ESD staat voor ElectroStatic Discharge oftewel elektrostatische ontlading.
Folie welke is voorzien van het ESD kenmerk is een geleidende- of dissipatieve folie welke een elektrische weerstand bezit. ESD folie beschikt over het vermogen om een elektrostatische lading, op een gecontroleerde manier, te transporteren en af te voeren naar de aarde. Daardoor is deze folie uitermate geschikt om een zogenaamde Kooi van Faraday te vormen en statisch gevoelige componenten te beschermen tegen zogenaamde “harde ontlading” van elektrostatisch geladen objecten.

Is het Zipwall systeem ook geschikt voor onder- of overdruk?

Het Zipwall systeem is zowel voor onder- als overdruk geschikt tot een maximum van 40 Pa.
Zorg wel voor voldoende toevoer van schone lucht, zodat er geen vacuum ontstaat.

Wat is het verschil tussen A-kwaliteit- en Regeneraat folie

Bouwfolie leveren wij in 2 verschillende kwaliteiten. Regeneraat of A-kwaliteit.

Regeneraat folie is een gerecyclede folie en heeft daarom altijd een kleur of een tint. Deze kleur kan verschillen van groenig tot bruinachtig grijs. De kleur van de folie heeft niets met de kwaliteit te maken.

A-Kwaliteit bouwfolie is geproduceerd uit nieuwe grondstoffen en is daarom gelijkmatig van kleur. Deze A-kwaliteit (PE) Polyethyleen folie is bovendien glashelder en laat veel licht door. De A-kwaliteit folie leveren wij in verschillende diktes, rolafmetingen, kleuren en uitvoeringen.

0